НАЧАЛО » ПРОДУКТИ » Стелажи за палети » Стелажи за палети тип Drive-in - Проходни стелажи » Полу-автоматизиран склад тип Палетна совалка (Radio Shuttle System)
 

Полу-автоматизиран склад тип Палетна совалка (Radio Shuttle System) за COCA-COLA

Полу-автоматизиран склад тип Палетна совалка (Radio Shuttle System)

Производствен център Костинброд е най-големият и модерен такъв, за производството на продуктите на световната марка на територията на страната. Ежегодно се пускат нови производства и нови продукти. Работещите над 10 производствени линии изискват и значителна складова площ.

 

Проблемът:
Но разрастването на складовете достигна пределите на наличния парцел. Налагаше се търсене на нови форми за складиране, неизползвани в съществуващите складове на производствения център.
 
Решението:
Фирма СТОРАКТ предложи увеличаване на площта за складиране във височина. След анализ на съществуващите варианти, беше избрана 
система тип Палетна совалка (Radio Shuttle Sytem).
 
 
Технически параметри:
В наличната площ от около 1500 кв.м бяха проектирани три блока. Всеки от блоковете е със следните характеристики: 14 коридора с дължина 16м, събиращи по 18 палета, на 6 нива. Вместимост на един блок – 1512 палето места, а височина на пале – 1,55м. Вместимост на трите блока – 4536 палета.

 
Блоковете са с достъп от двете страни – осигурява се възможност за организация тип FIFO.
 
За обслужването им са предвидени 6 палетни совалки (Radio Shuttle) – по 2 за всеки блок, но с възможност за концентрация на повече колички на един блок, при голяма интензивност на работа.

 
Палетните совалки са с товароносимост 1500кг.
Скоростта им на движение с товар е 0.4 м/с, без – 0.8м/с
Всяка се управлява от собствено дистанционно управление.
Клиентът поръча и резервен комплект акумулатори, така че може да ги използва без прекъсване. Времето за зареждане на акумулаторите е 90минути.
Цялата система беше напълно монтирана за 6 седмици.
Мотокаристите усвоиха основите на работата с новата техника след двучасово обучение.
 

Изградена е зона за зареждане на акумулаторите, както и паркинг за палетните совалки.

 
Опит от експлоатацията:
Въвеждането на системата позволи значително увеличаване на складовата площ, както и много по-висока скорост на обработка на артикулите. В пикови моменти е имало случаи един мотокарист да работи с 3 палетни совалки, скорост несравнима с Drive-In система, например. Средната скорост на работа на една палетна совалка е 45 палета за час.


За високите и средни редове се работи с Rich Truck’ове, производство на Линде и снабдени с камера, докато за ниските нива използват предимно малки мотокари, поради по-голямата им скорост на движение.
Броят обработени палета на ден се колебае в големи граници, но засега са достигани около 800 палета за 8 часова работна смяна.
За удовлетвореността на клиента от изградената система говори и факта, че се планира изграждането и на още един блок, с който да се усвои напълно пространството.  
 
 
Описание: метални стелажи,  стелаж, стелажи, мецанин, стелажи стара загора, стелажи софия, стелажи пловдив, мобилни стелажи, релсови стелажи, архивни стелажи, ролкови стелажи, конзолни стелажи, палетни стелажи, стелажи варна, стелажни системи, складови системи,  стелажни,  стелажи за склад, складово, складове, складово оборудване, складови, СТОРАКТ
 

 
 
 
Storact Log
Warehouse Management System Почистваща техника

Контакт

02 9555 642, 9555 49902 9555 642, 9555 499

02 9555 64702 9555 647

office@storactbg.comoffice@storactbg.com

 

Запитване за среща/оферта

 

Видео

Loading...


Карта на сайта