НАЧАЛО » ПРОДУКТИ » Стелажи за палети » Стелажи за палети тип Conventional » Складът на Софарма покрива 6000 кв.м., разделен на четири основни помещения - някои със специален температурен режим на съхранение.
 

Складът на Софарма покрива 6000 кв.м., разделен на четири основни помещения - някои със специален температурен режим на съхранение.

Складът на Софарма покрива 6000 кв.м., разделен на четири основни помещения - някои със специален температурен режим на съхранение.

Интегрирано решение за управление на логистичните процеси в новия
Дистрибуционен център на Софарма Трейдинг АД

Софарма Трейдинг АД (част от групата Софарма) е водещ дистрибутор на лекарствени продукти, медицински консумативи, санитарно-хигиенни материали, витамини, хранителни добавки и козметика. Основна цел на Софарма Трейдинг АД е запазване на лидерската позиция в продажбите на лекарствени средства и увеличаване на пазарния дял. За тази цел компанията прилага разумна и атрактивна инвестиционна политика за въвеждането на иновационни технически решения.
Като част от тази политика, през 2005г. беше построен модерен Дистрибуционен център на Софарма Трейдинг в София. Ефективната складова площ на Дистрибуционния център е 5 200м2, като обхваща 6000 палето места (стелажна система Conventional за съхранение на палети, която позволява лесен и удобен достъп до всеки палет) и 2500 picking места (за кашони и опаковки) – стелажна система Dynamic picking за бързо оборотните продукти и стелажната система G3 за picking за останалите продукти. Разнообразието от артикули в склада надхвърля 10 000.
За проекта по оборудването на склада със стелажни системи беше избрана фирма Сторакт БГ – представител на водещата компания в производството на складово оборудване MECALUX. Сторакт БГ изготви индивидуален инженерен проект, отговарящ на конкретните нужди на дистрибуционния център и предложи решение, което максимално ефективно оползотворява наличното складово пространство.
За управление на Дистрибуционния Център беше избран специализирания високотехнологичен софтуер Logistics VisionTM за управление на веригата на доставки с използване на безжични (RF) терминали и баркод технологии. Софтуерът беше внедрен от Сторакт Лог ЕООД – представител на Mantis Informatics S.A. за България.
Контролът и управлението на стоки, документи и персонал в един голям Дистрибуционен център е непосилна задача без използването на съвременна интегрирана система за управление.
Усилията при внедряването на софтуера бяха насочени основно към това един високотехнологичен софтуер да бъде накаран да работи за хората. За това допринесе гъвкавостта и адаптивността на софтуера към конкретните нужди и специфични особености на процесите на Софарма Трейдинг АД.

Ползите:

  • Максимално оползотворяване на складовото пространство;
  • Директен достъп до всеки палет, кашон или опаковка, което позволява непрекъснат контрол на наличностите;
  • Пълна информация за стоките, процедурите и персонала в склада в реално време;
  • Оптимизиране на всички складови процедури
  • Намаляване на времето, необходимо за изпълнение на складовите операции;

Създаването на Дистрибуционен център от ново поколение с ефективно управление и оптимизиране на логистиката, допринесе за увеличаване конкурентността на Софарма Трейдинг АД на фармацевтичния пазар.

 

 

Описание: метални стелажи,  стелаж, стелажи, мецанин, стелажи стара загора, стелажи софия, стелажи пловдив, мобилни стелажи, релсови стелажи, архивни стелажи, ролкови стелажи, конзолни стелажи, палетни стелажи, стелажи варна, стелажни системи, складови системи,  стелажни,  стелажи за склад, складово, складове, складово оборудване, складови, Сторакт

 

Технически характеристики

Вид система Брой палетоместа
Conventional 6000

 
 
 
Storact Log
Warehouse Management System Почистваща техника

Контакт

02 9555 642, 9555 49902 9555 642, 9555 499

02 9555 64702 9555 647

office@storactbg.comoffice@storactbg.com

 

Запитване за среща/оферта

 

Видео

Loading...


Карта на сайта