НАЧАЛО » ПРОДУКТИ » Стелажи за палети » Стелажи за палети тип Conventional » Изпълнени проекти за складово оборудване на Актавис ЕАД в гр. Троян и гр. Дупница.
 

Изпълнени проекти за складово оборудване на Актавис ЕАД в гр. Троян и гр. Дупница.

Изпълнени проекти за складово оборудване на Актавис ЕАД в гр. Троян и гр. Дупница.

Актавис е новото име на Балканфарма - българската компания, която има 50-годишен опит във фармацевтичното производство. В България Актавис разполага с три успешни структури – Актавис ЕАД, Актавис Оперейшънс ЕООД и Хигия АД.

Сторакт БГ беше избрана да изгради складовото оборудване на Актавис в гр. Троян и гр. Дупница. За да отговорим на изискванията и нуждите на този клиент комбинирахме три вида стелажни системи: Conventional, Drive-in, и Picking. Всяка от тези системи позволява различен начин на складиране на стоката. Системата Conventional позволява на нашия клиент да складира стоката си на принципа FIFO и да има директен достъп до всеки палет. Drive-in дава възможност на Актавис да съхранява хомогенни товари на принципа LIFO, а ръчния подбор на стоки е лесен и безопасен благодарение на системата Picking.

Най- високата стелажна система в България

Актавис АД е една от водещите фармацевтични компании с активи в Дупница, Троян и Разград. През 2006 се срещнахме с ръководството на дирекция „Инвестиции” и те ни възложиха да разработим проект на “Склад готова продукция” за завода в Дупница. Системата задължително трябваше да бъде тип FIFO (първа влязла, първа излязла), поради големия брой номенклатури и естеството на работа с тези продукти. Към това се добави и изискването за максимално използване на наличната площ за склада.

За да изпълним тези изисквания на клиента ние разработихме вариант на система “High bay” При тази система използваемостта на площта е над 45 % при спазването на системата FIFO. Системата представлява стелажни системи тип Conventional с ширина на фермите 1,100 мм, височина 13, 250 мм и последно ниво на складиране 11,100мм. Специфичното за системата “High bay” са коридорите. В нашия проект те са само 1,800 мм.

Това се постига с използването на специален тип складово-повдигаща техника, наречена – електрокар за тристранна обработка на товара. При него машината се движи в коридора само напред-назад без да се извършва завои. Движението по коридора се реализира с помощта на специално автоматично водене по индуктивен път. Водачът се повдига заедно с вилиците и палетата, повдигателната уредба е специално изпълнение, която освен, че повдига може и да завърта и складира палетата в трите посоки спрямо оста на електрокара.

С проектирането и реализацията на склада със системата “High bay” ние постигнахме капацитет от 12 300 палетни места, което напълно удовлетвори техническите изисквания на инвеститора. С този капацитет складовата система на Актавис Дупница стана една от най големите складови системи в България.

 

 

Описание: метални стелажи,  стелаж, стелажи, мецанин, стелажи стара загора, стелажи софия, стелажи пловдив, мобилни стелажи, релсови стелажи, архивни стелажи, ролкови стелажи, конзолни стелажи, палетни стелажи, стелажи варна, стелажни системи, складови системи,  стелажни,  стелажи за склад, складово, складове, складово оборудване, складови, Сторакт

 

Технически характеристики

Вид система Брой палетоместа
Conventional 16
Drive - In 200
Picking Racking  

 
 
 
Storact Log
Warehouse Management System Почистваща техника

Контакт

02 9555 642, 9555 49902 9555 642, 9555 499

02 9555 64702 9555 647

office@storactbg.comoffice@storactbg.com

 

Запитване за среща/оферта

 

Видео

Loading...


Карта на сайта